Długi weekend trwa, nareszcie dopisała pogoda - grzechem by było nie rozpalić grilla ;).Dzisiaj kolorowe, niskokaloryczne szaszłyki z delikatną nutką mięty.
Zapraszam!
Składniki:
500 g piersi z kurczaka,
1 nieduży bakłażan lub cukinia,
1 czerwona papryka,
1 żółta papryka,
3 łyżki marynowanej cebulki,
przyprawa ziołowa do grillowanego mięsa,
sól,
Marynata:
3 łyżeczki musztardy sarebskiej,
1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego,
2 łyżki oliwy,
9 - 10 liści mięty,
przyprawa ziołowa do grillowanego mięsa,
sól
Sposób przygotowania:
Narobiłaś mi smaka ale jak na razie muszę poczekać i delektować się szpitalnym jedzeniem
OdpowiedzUsuńWspółczuję....masz tak samo jak moja Mama...Serdecznie pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia!
UsuńBardzo takie lubię :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie szaszłyki! Na niedzielę planuję zrobić tylko na życzenie męża dam mięso z szynki
OdpowiedzUsuń