piątek, 15 stycznia 2016

Roladki z łososia z pikantną pastą twarożkową

Weekend karnawałowy już za chwilę się zacznie, więc proponuję Wam przystawkę na zimno - prostą, smaczną, lekko pikantną.


Składniki:
1 płat wędzonego łososia (u mnie zimnym dymem) o długości około 30 cm i szerokości 12 - 13 cm) lub 2 mniejsze,
150 g twarożku śmietankowego,
jasna część pora,
1 mała papryczka chili,
pęczek koperku,
sól,
pieprz

Sposób przygotowania:
Koperek posiekać i natrzeć nim łososia z obu stron.
Przygotować pastę twarożkową: por i papryczkę chili bardzo drobno posiekać, dodać do twarożku, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.
Na płacie łososia równomiernie rozsmarować pastę i podzielić go na dwie części. Każdą zrolować, zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na kilka godzin. 
Wyjąć z lodówki, zdjąć folię i pokroić roladki w krążki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz