Otoczone chrupiącą skorupką, soczyste i miękkie w środku. Czosnek i pietruszka nadają im smaku oraz charakteru – jednym słowem: doskonała propozycja obiadowa lub gorąca przekąska.
Składniki:
4
filety z piersi kurczaka,
70
– 80g masła,
4
ząbki czosnku,
1
łyżka posiekanej natki pietruszki,
sól,
pieprz,
2
jajka,
bułka
tarta,
olej
do smażenia
Sposób
przygotowania:
Piersi
opłukać, osuszyć i rozbić na kotlety. Oprószyć z obu stron pieprzem oraz solą.
Czosnek
obrać i bardzo drobno posiekać lub przecisną przez praskę.
Na
rozbitych kotletach ułożyć masło pokrojone w bardzo cienkie plasterki, a na nim
równomiernie rozsypać czosnek i posiekaną natkę pietruszki.
Kotlety
zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami.
Obtoczyć
w roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
Smażyć
na złoty kolor równomiernie ze wszystkich stron w głębokim oleju ( w trakcie
smażenia roladki obracać).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz