sobota, 6 grudnia 2014

Delikatna sałatka ze śledziem i ananasem

Komu śledzika, komu? Mam dla Was bardzo smaczną, a zarazem prostą propozycję sałatkową tej rybki :)


Składniki:

400 g płatów śledzia w oleju,

1/2 puszki ananasa,

1/2 puszki kukurydzy konserwowej,

jasna część z średniej wielkości pora,

2 łyżki jogurtu naturalnego,

2 łyżki majonezu,

sól,

 pieprz,

 świeży tymianek


Sposób przygotowania:

Ananasa i kukurydzę osączyć z zalewy. Por 

pokroić w krążki i przelać wrzątkiem na 

sicie. Ananasa pokroić w kostkę, a śledzia w

 paski. 

Wszystkie składniki przełożyć do 

miski, dodać jogurt i majonez. Doprawić do

 smaku solą i pieprzem, wymieszać i wstawić 

do lodówki na kilka godzin. 

Przed podaniem

 posypać listkami świeżego tymianku.



      

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz