Komu śledzika, komu? Mam dla Was bardzo smaczną, a zarazem prostą propozycję sałatkową tej rybki :)
Składniki:
400 g płatów śledzia w oleju,
1/2 puszki ananasa,
1/2 puszki kukurydzy konserwowej,
jasna część z średniej wielkości pora,
2 łyżki jogurtu naturalnego,
2 łyżki majonezu,
sól,
pieprz,
świeży tymianek
Sposób przygotowania:
Ananasa i kukurydzę osączyć z zalewy. Por
pokroić w
krążki i przelać wrzątkiem na
sicie. Ananasa pokroić w kostkę, a śledzia w
paski.
Wszystkie składniki przełożyć do
miski, dodać jogurt i majonez. Doprawić
do
smaku solą i pieprzem, wymieszać i wstawić
do lodówki na kilka godzin.
Przed
podaniem
posypać listkami świeżego tymianku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz