Mielone z piekarnika, które pięknie prezentują się na półmisku.
Na pewno zaskoczycie nimi swoich gości :)
Składniki:
500–600g mięsa
mielonego (u mnie wieprzowo – wołowe),
1 średniej wielkości
marchewka,
500–600g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo – wołowe),
1 średniej wielkości marchewka,
1 cebula,
2 łyżki posiekanej
natki pietruszki,
2 – 3 łyżki bułki
tartej,
1 łyżka majonezu,
1 jajko,
przyprawa do mięsa
mielonego,
czosnek granulowany,
przyprawa maggi,
pieprz,
sól,
olej,
½ arkusza gotowego ciasta francuskiego,
jajko do posmarowania.
Sposób
przygotowania:
Marchew obrać, umyć i
zetrzeć na tarce (średnia wielkość oczek). Cebulę obrać i pokroić w drobną
kostkę. Rozgrzać olej na patelni -
podsmażyć na nim marchew, cebulę. Zdjąć z ognia, przestudzić.
Do miski przełożyć
mięso mielone, wystudzoną marchew z cebulką, natkę pietruszki, bułkę tartą,
majonez, jajo, przyprawy – wszystkie składniki dokładnie wyrobić na jednolitą
masę.
1 cebula,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
2 – 3 łyżki bułki tartej,
1 łyżka majonezu,
1 jajko,
przyprawa do mięsa
mielonego,
1 jajko,
przyprawa do mięsa mielonego,
czosnek granulowany,
przyprawa maggi,
pieprz,
sól,
olej,
½ arkusza gotowego ciasta francuskiego,
jajko do posmarowania.
Sposób
przygotowania:
Marchew obrać, umyć i
zetrzeć na tarce (średnia wielkość oczek). Cebulę obrać i pokroić w drobną
kostkę. Rozgrzać olej na patelni -
podsmażyć na nim marchew, cebulę. Zdjąć z ognia, przestudzić.
Do miski przełożyć
mięso mielone, wystudzoną marchew z cebulką, natkę pietruszki, bułkę tartą,
majonez, jajo, przyprawy – wszystkie składniki dokładnie wyrobić na jednolitą
masę.
Marchew obrać, umyć i
zetrzeć na tarce (średnia wielkość oczek). Cebulę obrać i pokroić w drobną
kostkę. Rozgrzać olej na patelni -
podsmażyć na nim marchew, cebulę. Zdjąć z ognia, przestudzić.
Fantastyczny pomysł :)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny pomysł z tymi "nitkami" :) Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuń