Wiosna i lato na talerzu. Kolorowo, smacznie i zdrowo!
Składniki
( na dwie porcje):
2
– 3 garści sałaty roszponki,
150
g szynki,
150
g żółtego sera,
½
puszki kukurydzy,
½
czerwonej słodkiej papryki,
1
mała cebula,
1
pomidor,
1
ogórek,
sól,
pieprz,
zioła
prowansalskie,
oliwa
Sposób
przygotowania:
Sałatę
opłukać i osuszyć.
Kukurydzę
odcedzić.
Cebulę
obrać, pokroić w piórka. Ogórka, pomidora, paprykę pokroić w nieduże kawałki,
ser i szynkę w małą kostkę.
Na
talerzu rozłożyć roszponkę, a na niej pozostałe składniki. Całość oprószyć
solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i skropić oliwą.
Smacznego!
Sposób przygotowania:
Sałatę
opłukać i osuszyć.
Kukurydzę
odcedzić.
Cebulę
obrać, pokroić w piórka. Ogórka, pomidora, paprykę pokroić w nieduże kawałki,
ser i szynkę w małą kostkę.
Na
talerzu rozłożyć roszponkę, a na niej pozostałe składniki. Całość oprószyć
solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i skropić oliwą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz