niedziela, 15 lutego 2015

Kolorowa sałatka z roszponką

Wiosna i lato na talerzu. Kolorowo, smacznie i zdrowo!




Składniki ( na dwie porcje):

2 – 3 garści sałaty roszponki,
150 g szynki,
150 g żółtego sera,
½ puszki kukurydzy,
½ czerwonej słodkiej papryki,
1 mała cebula,
1 pomidor,
1 ogórek,
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie,
oliwa

Sposób przygotowania:


Sałatę opłukać i osuszyć.


Kukurydzę odcedzić.


Cebulę obrać, pokroić w piórka. Ogórka, pomidora, paprykę pokroić w nieduże kawałki, ser i szynkę w małą kostkę.


Na talerzu rozłożyć roszponkę, a na niej pozostałe składniki. Całość oprószyć solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i skropić oliwą.




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz