czwartek, 5 lutego 2015

Lekka sałatka na botwince – z jajkiem i tuńczykiem

Dzisiejsze zdrowe śniadanko :)  


Składniki:
2 garści miksu sałat z botwinką,
puszka tuńczyka w oleju,
3 jajka,
2 małe cebule,
5 – 6 rzodkiewek,
szczypiorek,
sól,
pieprz

Sposób przygotowania:
Sałatę opłukać osuszyć.
Tuńczyka odcedzić z zalewy – olej zlać do naczynia.
Jajka ugotować na twardo.
Obraną cebulę, umyte rzodkiewki i obrane jajka pokroić w krążki, a szczypiorek posiekać.
Mieszankę sałat rozłożyć na talerzu. Na wierzchu ułożyć pokrojone jajka, rzodkiewki, cebule i kawałki tuńczyka. Całość posypać szczypiorkiem, pieprzem, solą i skropić olejem z zalewy tuńczyka.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz