Szybka w wykonaniu, smaczna i ładnie prezentująca się sałatka na wielkanocnym stole.
Jej kolory jednoznacznie kojarzą mi się z wiosną :) :) :)
Składniki:
½
brokuła,
3
jajka,
½
puszki kukurydzy,
5
rzodkiewek,
2
garści kiełek brokuła,
sól,
pieprz,
Dodatkowo:
ulubiony
sos
Sposób
przygotowania:
Brokuł
podzielić na różyczki, krótko obgotować w osolonej wodzie, odcedzić i
wystudzić.
Jajka
ugotować na twardo, obrać i podzielić na ćwiartki.
Umyte
rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki.
Kukurydzę
odcedzić.
Na
talerzu ułożyć brokuł, jajka i rzodkiewkę.
Całość posypać kukurydzą i kiełkam.
Sałatkę
oprószyć solą i pieprzem.
Przed
podaniem polać ulubionym sosem – ja polecam sos czosnkowy lub chrzanowy.
Smacznego!
Sposób przygotowania:
Brokuł
podzielić na różyczki, krótko obgotować w osolonej wodzie, odcedzić i
wystudzić.
Jajka
ugotować na twardo, obrać i podzielić na ćwiartki.
Umyte
rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki.
Kukurydzę
odcedzić.
Na
talerzu ułożyć brokuł, jajka i rzodkiewkę.
Całość posypać kukurydzą i kiełkam.
Sałatkę
oprószyć solą i pieprzem.
Przed
podaniem polać ulubionym sosem – ja polecam sos czosnkowy lub chrzanowy.
Smacznego!
Piękne, wiosenne kolory :)
OdpowiedzUsuńŚwietna sałatka, na lunch się nada.
OdpowiedzUsuń