piątek, 20 lutego 2015

Pałki kurczaka w sosie Tikka Masala

Bardzo smaczne, a zarazem banalnie proste danie obiadowe z nutą orientu. Polecam szczególnie tym, którzy nie mają zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu.



Składniki:
6 pałek z kurczaka,
słoiczek sosu Tikka Masala ( dostępny w większości marketów),
50 dag pieczarek,
przyprawa do kurczaka,
sól,
ziele angielskie,
liść laurowy,
magii,
olej lub oliwa

Sposób przygotowania:
Pałki opłukać i osuszyć. Oprószyć przyprawą do kurczaka, niewielką ilością soli i zalać sosem. 

Pieczarki pokroić w plastry, dodać do pałek, wymieszać. 

Przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać ziele angielskie, liść laurowy, po kilka kropli magii i oleju lub oliwy.

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec pod przykryciem około 40 – 45 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami.



2 komentarze:

  1. Mięsko wygląda przepysznie !!! jestem pewna że było idealne !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Było pyszne :)
      Dziękuję dziewczyny - miło Was ponownie widzieć :D

      Usuń