Bardzo smaczne, a zarazem banalnie proste danie obiadowe z nutą orientu. Polecam szczególnie tym, którzy nie mają zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu.
Składniki:
6 pałek z kurczaka,
słoiczek sosu Tikka Masala ( dostępny w większości
marketów),
50 dag pieczarek,
przyprawa do kurczaka,
sól,
ziele angielskie,
liść laurowy,
magii,
olej lub oliwa
Sposób przygotowania:
Pałki opłukać i osuszyć. Oprószyć przyprawą do kurczaka,
niewielką ilością soli i zalać sosem.
Pieczarki pokroić w plastry, dodać do
pałek, wymieszać.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać ziele angielskie,
liść laurowy, po kilka kropli magii i oleju lub oliwy.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec pod przykryciem
około 40 – 45 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Sposób przygotowania:
Pałki opłukać i osuszyć. Oprószyć przyprawą do kurczaka,
niewielką ilością soli i zalać sosem.
Pieczarki pokroić w plastry, dodać do
pałek, wymieszać.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać ziele angielskie,
liść laurowy, po kilka kropli magii i oleju lub oliwy.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec pod przykryciem
około 40 – 45 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Mięsko wygląda przepysznie !!! jestem pewna że było idealne !
OdpowiedzUsuńByło pyszne :)
UsuńDziękuję dziewczyny - miło Was ponownie widzieć :D