Idzie, idzie jesień, więc obowiązkowo świeże orzechy wrzucam gdzie się da :)
Dzisiaj lekka sałatka z farfalle, suto okraszona orzechami laskowymi.
Składniki:
250 g makaronu typu kokardki ,
1 duża czerwona papryka,
puszka kukurydzy konserwowej,
200 g wędzonej piersi z kurczaka,
1 średniej wielkości cebula,
1 szklanka wyłuskanych orzechów laskowych,
4 łyżki majonezu (użyłam typu light),
sól,
pieprz,
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente. Odcedzić, przelać zimną wodą i
osączyć. Kurczaka, oczyszczoną paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę.
Kukurydzę odcedzić z zalewy. Składniki przełożyć do miski, dodać orzechy,
majonez, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na kilka
godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz