czwartek, 3 września 2015

Farfalle z papryką, wędzonym kurczakiem i orzechami laskowymi

Idzie, idzie jesień, więc obowiązkowo świeże orzechy wrzucam gdzie się da :)

Dzisiaj lekka sałatka z farfalle, suto okraszona orzechami laskowymi.

Składniki:
250 g makaronu typu kokardki ,
1 duża czerwona papryka,
puszka kukurydzy konserwowej,
200 g wędzonej piersi z kurczaka,
1 średniej wielkości cebula,
1 szklanka wyłuskanych orzechów laskowych,
4 łyżki majonezu (użyłam typu light),
sól,
pieprz,

Sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente. Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Kurczaka, oczyszczoną paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Składniki przełożyć do miski, dodać orzechy, majonez, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz