wtorek, 15 grudnia 2015

Kolorowa surówka z pekinki, papryki i kiełek

Witaminki zimową porą :)

Smaczna surówka nie tylko do obiadu. Jest świetna do grillowanego mięsa, może być również lekką kolacją.


Składniki:
1 nieduża główka kapusty pekińskiej,
1 czerwona słodka papryka,
1 puszka kukurydzy konserwowej,
3 cebulki szalotki ze szczypiorkiem,
3 garści kiełek brokułu lub rzodkiewki,
sól,
4 łyżki oliwy,
pieprz,
zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:
Kapustę i szalotkę ze szczypiorkiem drobno poszatkować. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać kiełki, posolić, popieprzyć i wymieszać.
Oliwę rozrobić z ziołami, wlać do surówki i delikatnie wymieszać tuż przed podaniem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz