Witaminki zimową porą :)
Smaczna surówka nie tylko do obiadu. Jest świetna do grillowanego mięsa, może być również lekką kolacją.
Składniki:
1
nieduża główka kapusty pekińskiej,
1
czerwona słodka papryka,
1
puszka kukurydzy konserwowej,
3
cebulki szalotki ze szczypiorkiem,
3
garści kiełek brokułu lub rzodkiewki,
sól,
4
łyżki oliwy,
pieprz,
zioła
prowansalskie
Sposób
przygotowania:
Kapustę
i szalotkę ze szczypiorkiem drobno poszatkować. Paprykę oczyścić z gniazd
nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Wszystkie
składniki przełożyć do miski, dodać kiełki, posolić, popieprzyć i wymieszać.
Oliwę
rozrobić z ziołami, wlać do surówki i delikatnie wymieszać tuż przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz